Companii

Reţeaua de tratare a bolnavilor de cancer Amethyst a investit 50 mil. € în şase centre medicale din patru ţări

Reţeaua de tratare a bolnavilor de cancer Amethyst a...

Autor: Ioana David

14.10.2014, 00:07 373

Amethyst, reţea de centre pentru tratamentul bolnavilor de cancer pornită în Bucureşti, a ajuns să opereze şase unităţi, atât în ţară, cât şi în Polonia, Germania şi Franţa după investiţii de aproximativ 50 mil. euro.

„De la primul centru de radioterapie Amethyst deschis în Otopeni în 2012 şi până în prezent, s-au investit aproximativ 50 de milioane de euro. Centrul de radioterapie Amethyst din Polonia a fost deschis la sfârşitul anului 2013. În Franta şi Germania au fost achiziţionate centre de radioterapie în 2014“, a spus Ema Diea, CEO al Amethyst Radiotherapy România.

După investiţiile din Capitală, apoi cele din Polonia, Germania şi Franţa, Amethyst a mers la Cluj, unde acţionarii, un grup de oameni de afaceri, printre care Ludovic Robert, unul dintre fondatorii A&D Pharma, cel mai mare grup din sectorul medicamentelor, au investit aproximativ 10 mil. euro.

Prin investiţiile derulate, Amethyst (nume care se referă la o piatră semipreţioasă de culoare violet) devine primul operator de centre medicale pornit în România şi care atacă pieţe mature precum Germania, Franţa ori Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO