Companii

Retailerul german de incaltaminte Deichmann ajunge la 11 magazine pana la sfarsitul anului

14.03.2008, 15:00 97

Cel mai mare retailer de incaltaminte din Europa, Deichmann, prezent pe piata locala cu cinci unitati, vizeaza deschiderea altor sase magazine in marile orase din Romania, pe fondul strategiei de extindere a brandului la nivel international.
"Pana la sfarsitul acestui an vom avea 11 magazine de incaltaminte in toata tara, inclusiv in Bucuresti", a declarat pentru ZF Ulrich Effing, directorul de comunicare al companiei germane.
Anul trecut Deichmann a intrat pe piata locala, deschizand magazine in Pitesti, Arad, Roman si Cluj-Napoca, atat in malluri, cat si in locatii stradale. De asemenea, luna aceasta retailerul a deschis a cincea unitate in centrul comercial Shopping City din Sibiu, care se intinde pe o suprafata de 500 de metri patrati.
"Ni se par interesante atat locatiile stradale, cat si cele amplasate in interiorul centrelor comerciale. Daca vom gasi oferte bune in centrele oraselor, in sensul obtinerii unor spatii de aproximativ 500 de metri patrati, vom deschide cu siguranta spatii de expunere acolo", mai spune Effing. In prezent filiala locala a retailerului de incaltaminte german are 90 de angajati, dar numarul acestora va creste pe masura ce compania se va extinde cu alte unitati. Reprezentantii companiei nu au precizat insa valoarea vanzarilor estimate pe piata romaneasca.
La nivel international, afacerea de familie Deichmann are peste 25.000 de angajati, in 2.200 de magazine prezente in Europa si Statele Unite ale Americii. Potrivit site-ului companiei, in 2006 grupul Deichmann a inregistrat la nivel mondial vanzari de peste 112 milioane de perechi de pantofi, preturile acestora variind intre 5 si 90 de euro.
Incepand de anul trecut piata locala de incaltaminte a devenit din ce in ce mai atractiva pentru companiile de talie internationala, branduri importante ajungand pe rafturile magazinelor din Romania. Brandul elvetian de lux Bally a intrat in 2007 pe piata din Romania, franciza fiind adusa de omul de afaceri Adrian Puiu, care mai detine licentele Furla, Fratelli Rossetti si Bruno Magl. De asemenea, Puma a intrat in mod direct in Romania, dupa ce a fost reprezentat ani de zile de unicul importator si distribuitor Mexxem. Si alte companii ca Salamander sau Leder&Schuh si-au anuntat intentia de a patrunde la nivel local. Leder&Schuh, cel mai mare retailer austriac de incaltaminte, cu peste 300 de magazine la nivel international si 3.000 de angajati, va deschide un magazin sub marca Humanic in centrul comercial Baneasa Shopping Center din Capitala.
De asemenea, grupul german Salamander, care are peste 230 de magazine la nivel international si aproape 3.000 de angajati, va patrunde in Romania pentru a-si consolida cota de piata pe segmentul comertului cu produse de lux si din piele. Lantul de magazine comercializeaza atat pantofi, cat si genti si accesorii.
Companiile nou intrate au o concurenta puternica pe piata locala, atat din partea altor jucatori internationali care au reusit sa-si consolideze treptat pozitia, cum ar fi Otter, Il Passo sau Office Shoes, cat si din partea companiilor autohtone precum Leonardo, Benvenuti sau Musette.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO