Companii

Retailerii alimentari, angajatorul nr. 1

15.02.2009, 16:06 17

Retelele internationale de comert alimentar, care finalizeaza in acest an investitii de peste 400 mil. euro in extindere, sunt cei mai activi angajatori din economia locala in 2009. Ei vor crea aproximativ 8.500 de locuri de munca pana la finele anului, potrivit datelor centralizate de ZF.

"Cu siguranta ca dezvoltarea retailului alimentar modern va absorbi o parte din disponibilizarile din economie care se anunta pentru perioada urmatoare, fiind o oportunitate chiar si pentru somerii fara experienta in retail, dar care sunt dispusi sa se reorienteze profesional. In ceea ce-i priveste pe retaileri, in contextul actual ei beneficiaza de faptul ca isi pot alege oamenii potriviti dintr-un numar mai mare de candidati", spune Irina Manolescu, directorul executiv al companiei de consultanta Career Solutions International.
In total sunt anuntate pentru acest an aproximativ 100-110 deschideri de magazine in comertul modern cu dominanta alimentara, un numar similar celui realizat in 2008.
Chiar daca ratele de crestere a vanzarilor se vor diminua in acest an, consumatorii fiind mai cumpatati in bugetarea cheltuielilor curente, operatorii mari de hipermarketuri si supermarketuri spun ca se afla intr-o pozitie stabila pe piata, datorita lichiditatilor mari pe care businessul le genereaza zi de zi.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO