Retail&Agrobusiness

România a semnat mai multe protocoale cu China pentru exporturi agricole

România a semnat mai multe protocoale cu China pentru...

Autor: Anca Olteanu

15.06.2017, 17:09 181

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a obţinut şi prelungirea perioadei de tranziţie pentru export de miere (care s-ar fi încheiat în luna iulie a acestui an) până la perfectarea formalităţilor prealabile semnării unui protocol.

Mai mult, partea chineză a agreat condiţiile sanitar-veterinare pentru exportul românesc de lucernă. Pentru carnea de pasăre a fost transmis chestionarul solicitat de partea chineză, urmând ca după evaluarea acestuia o misiune de evaluare a specialiştilor Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ) să viziteze România, pentru a verifica şi aproba unităţile care doresc să exporte.

„Îmbunătăţirea mecanismelor de coordonare vamale şi de carantină şi dezvoltarea comerţului electronic transfrontalier sunt factori care vor impulsiona dezvoltarea relaţiilor de export-import pe această rută comercială. Este o oportunitate pentru ţara noastră”, a declarat Geronimo Brănescu, preşedintele ANSVSA.

Mecanismul de cooperare dintre Republica Populară Chineză şi 16 ţări din Europa Centrală şi de Est (dintre care 11 sunt membre ale UE) a fost lansat de partea chineză în 2011, cu obiectivul de a impulsiona colaborarea în diverse domenii, precum: economia, comerţul, investiţiile, cultura, educaţia sau turismul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO