Retail&Agrobusiness

Producţia Apulum Alba Iulia ajunge la 50 de milioane de produse din porţelan. Businessul creşte cu 24%

Producţia Apulum Alba Iulia ajunge la 50 de milioane de...

Autor: Laurentiu Cotu

11.07.2016, 00:06 400
Producătorul de articole din porţelan Apulum din Alba Iulia - despre care reprezentanţii IKEA au spus recent că a fabricat „cel mai de succes produs“ realizat pentru ei în România - a avut în primul semestru o cifră de afaceri de peste 64 mil. lei (aproximativ 14 mil. euro), mai mult cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită creşterii capacităţii de producţie.
 
Compania estimează pentru acest an afa­ceri totale de peste 150 mil. lei (circa 33 mil. euro), în creştere cu 38% faţă de anul trecut, conform calculelor ZF făcute pe baza da­telor transmise de companie. „Evoluţia po­ziti­vă a afacerilor în primul semestru s-a da­torat creşterii capacităţii de producţie, o­dată cu punerea în funcţiune a celui de-al cin­cilea cuptor de ardere rapidă a porţela­nului. În acest an estimăm că vom fabrica peste 50 de mili­oane de produse din porţe­lan“, a de­clarat pentru ZF Transilvania Ioan Voi­­can, directorul executiv al companiei Apu­lum.
 
Punerea în funcţiune la finalul anului trecut a celui de-al cincilea cuptor de ardere a porţelanului a crescut capacitatea totală de producţie a fabricii din Alba Iulia la aproximativ 14.000 de tone de porţelan anual. Compania are în plan pentru acest an o altă investiţie, de peste 5,7 mil. euro, într-o nouă secţie de producţie, cu o capacitate de 4.000 de tone de porţelan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO