Retail&Agrobusiness

Producătorul de seminţe agricole Corteva Agriscience a încheiat 2023 cu afaceri în creştere cu 23% pe pieţele din România şi Republica Moldova. Vânzările de produse pentru protecţia plantelor s-au majorat cu aproape 35% an/an

Producătorul de seminţe agricole Corteva Agriscience a...

Autor: Cristina Bellu

20.02.2024, 14:05 103

Afacerile din România şi Republica Moldova ale Corteva Agriscience, producător de seminţe agricole şi produse pentru protecţia plantelor, s-au majorat în 2023 cu 23% comparativ cu anul precendent.

Pe segmente de business, datele privind vânzările nete de produse de protecţie a culturilor evidenţiază o creştere organică puternică de aproape 35% în cele două ţări, susţinută de un portofoliu extins de soluţii pentru fermierii din România şi Republica Moldova.

Astfel, în categoria erbicidelor, vânzările au crescut organic cu 39%, datorită cererii fermierilor pentru soluţii eficiente în controlul buruienilor.

În paralel, în categoria de seminţe, compania a raportat o creştere organică de aproape 15% în vânzări în ambele ţări, alimentată de cererea crescută de hibrizi de porumb din portofoliu.

„Anul trecut a fost remarcabil pentru Corteva Agriscience, cu performanţe excelente pe toate segmentele de produse, atât în România, cât şi în Republica Moldova.(...) Această creştere a afacerilor reflectă angajamentul nostru profund faţă de inovaţie şi dezvoltarea tehnologiilor agricole de vârf, care vor continua în 2024, urmând viziunea Corteva pentru un viitor prosper şi sustenabil pentru fermieri," spune Jean Ionescu, Country Leader pentru România şi Republica Moldova la Corteva Agriscience.

Corteva Agriscience este o companie tânără, născută în 2019, în urma unificării dintre Dow, DuPont şi Pioneer. Aceasta are o gamă largă de hibrizi marca Pioneer şi produse pentru protecţia plantelor sub mărci înregistrate ale Corteva Agriscience şi ale companiile afiliate. Pe piaţă românească concurează cu companii precum Bayer, Alta Seeds şi Agrosel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO