Retail&Agrobusiness

Producătorul scaunelor Antares mizează pe o creştere a vânzărilor de 12%

Acţionarii Antares România sunt Antares din Cehia cu 90% din acţiuni şi directorul general Laczko Csaba, cu 10% din titluri.

Acţionarii Antares România sunt Antares din Cehia cu 90% din acţiuni şi directorul general Laczko Csaba, cu 10% din titluri.

Autor: Laurentiu Cotu

15.12.2014, 00:06 294
Producãtorul de scaune pentru birou Antares Româ­nia, subsidiara grupului ceh Antares, estimează o creştere a afacerilor de minimum 12% anul viitor, bazată pe un avans al consumului intern, dar şi al exporturilor. Compania va încheia anul în curs cu afaceri totale de 7,3 mil. euro, în creştere cu aproximativ 10% faţă de anul anterior.
 
„Pentru anul 2015 încă lucrăm la buget, dar o creştere de cel puţin 12% este obiectivul nostru de vânzări. Principalele proiecte realizate de Antares în acest an includ optimizarea producţiei şi lansarea unor noi colecţii de scaune“, a declarat Laczko Csaba, director general Antares România. 
 
Compania produce în fabrica din Cluj diverse modele de scaune pentru birou, scaune fixe pentru conferinţe, scaune ergonomice operaţionale, fotolii manageriale, scaune pentru spaţii publice, scaune pen­tru auditorium, săli de ci­ne­ma şi teatru. La nivel naţio­nal, Antares cola­bo­rează cu mai mulţi distri­bui­tori, iar exportul ajun­gea anul trecut la 4% din cifra de afaceri a companiei.
 
Antares deţine magazine de prezentare în Cluj-Napoca şi Bucureşti, desfăşurând activităţi la export, în principal către firmele membre ale grupului Antares. Capacitatea de producţie a fabricii din Cluj este de 2.000 de scaune pe zi, iar numărul de angajaţi a ajuns în prezent la 105 persoane.
 
„Reuşim să fabricăm apro­ximativ 2.000 de scau­ne pe zi. Evoluţia pieţei a fost una favorabilă în 2014, cu oportunităţi de creştere atât în consumul intern, cât şi la export, trend care estimăm că va continua şi în 2015“, a mai spus Laczko Csaba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO