Retail&Agrobusiness

Producătorul de carne de pui Banvit din Turcia testează terenul pentru o nouă fabrică

Producătorul de carne de pui Banvit din Turcia testează...

Autor: Mădălina Panaete

16.03.2015, 00:05 1812
Grupul turc Banvit, activ pe piaţa cărnii de pui, cu afaceri de 150 mil. lei în România, este interesat să facă o nouă investiţie în România, în zona de sud-est a ţării, însă obţinerea avizelor şi preţul terenului îngreunează proiectul de dezvoltare al turcilor în România.
 
În prezent, grupul turc Banvit deţine un incubator de păsări în Urziceni (Ialomiţa), cu o capacitate de circa 690.000 de ouă pe săptămână, o fabrică de furaje la Buzău cu o capacitate de aproximativ 2.500 de tone/săptămână şi ferme de creştere a păsărilor cu o suprafaţă de peste 52.000 de metri pătraţi, conform datelor companiei de cercetare şi informaţii despre investiţii FinansInvest.
 
„Suntem în căutare de diferite oportunităţi de a face o nouă investiţie, realizând în acelaşi timp studii de fezabilitate. Am avut unele discuţii cu mai multe autorităţi locale. Cu toate acestea, posibilitatea de a face o nouă investiţie este mică. Studiile noastre arată că profitabilitatea în viitorul apropiat nu este satisfăcătoare în condiţiile economice actuale (preţul terenului, costurile de a aduce utilităţile, obţinerea avizelor, restricţiile la ajutoarele de stat). Cu toate acestea căutăm în continuare să găsim un loc adecvat unde să investim“,  a declarat pentru ZF Murat Goknil, country manager al Banvit România. El spune că a căutat să facă investiţii în zona de sud-est a ţării, în special în judeţele Buzău, Ialomiţa, Călăraşi şi Prahova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO