Producătorul de carne de pui Banvit din Turcia testează terenul pentru o nouă fabrică

Autor: Mădălina Panaete 16.03.2015
Grupul turc Banvit, activ pe piaţa cărnii de pui, cu afaceri de 150 mil. lei în România, este interesat să facă o nouă investiţie în România, în zona de sud-est a ţării, însă obţinerea avizelor şi preţul terenului îngreunează proiectul de dezvoltare al turcilor în România.
 
În prezent, grupul turc Banvit deţine un incubator de păsări în Urziceni (Ialomiţa), cu o capacitate de circa 690.000 de ouă pe săptămână, o fabrică de furaje la Buzău cu o capacitate de aproximativ 2.500 de tone/săptămână şi ferme de creştere a păsărilor cu o suprafaţă de peste 52.000 de metri pătraţi, conform datelor companiei de cercetare şi informaţii despre investiţii FinansInvest.
 
„Suntem în căutare de diferite oportunităţi de a face o nouă investiţie, realizând în acelaşi timp studii de fezabilitate. Am avut unele discuţii cu mai multe autorităţi locale. Cu toate acestea, posibilitatea de a face o nouă investiţie este mică. Studiile noastre arată că profitabilitatea în viitorul apropiat nu este satisfăcătoare în condiţiile economice actuale (preţul terenului, costurile de a aduce utilităţile, obţinerea avizelor, restricţiile la ajutoarele de stat). Cu toate acestea căutăm în continuare să găsim un loc adecvat unde să investim“,  a declarat pentru ZF Murat Goknil, country manager al Banvit România. El spune că a căutat să facă investiţii în zona de sud-est a ţării, în special în judeţele Buzău, Ialomiţa, Călăraşi şi Prahova.