Retail&Agrobusiness

Producătorul agricol Solfarm din Covasna vinde 3.500 de tone de cartofi pe an în Auchan şi Cora

Producătorul agricol Solfarm din Covasna vinde 3.500 de...

Autor: Roana Rotaru

28.06.2017, 00:05 1262
„Dacă  văd că eşti un producător serios cu producţii de calitate, atunci şi reacţia lor este foarte bună.“
 
Producătorul agricol Solfarm din Sfântul Gheorghe, judeţul Covasna,  o afacere deţinută de familia Kiss, a ajuns la vânzări de peste 5,4 mil. lei (1,2 mil. euro) în 2016 din cul­ti­­varea cartofilor, a cerealelor şi a plantelor oleaginoase, pe o suprafaţă totală de 500 de hectare.
 
Familia Kiss produce anual 3.500 tone de cartofi care ajung în Auchan şi Cora, în timp ce producţia de cereale şi seminţe este vândută mai multor brutării din judeţul Braşov şi traderilor ADM şi Bunge, potrivit reprezen­tanţilor companiei.
 
„De şase ani avem o colaborare bună cu retailerii. Ne-am dus cu oferta noastră către ei şi chiar au fost deschişi pentru că suntem producători, nu comercianţi. Din fericire, dau o importanţă foarte mare încurajării producătorilor. Ştiu toată tehno­logia noastră, avem certificate de calitate pe care le refacem în fiecare an, trimitem anali­zele de reziduuri şi pesticide de două ori pe an. Dacă  văd că eşti un producător serios cu producţii de calitate, atunci şi reacţia lor este foarte bună“, a declarat pentru ZF Anna Bartha Kiss, acţionar al companiei, care îndeplineşte rolul de economist în cadrul companiei Solfarm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO