Retail&Agrobusiness

Ploaia din ultimele zile ţine vie speranţa de 3,7 miliarde de euro de pe câmpurile cu grâu

Ploaia din ultimele zile ţine vie speranţa de 3,7...

Autor: Florentina Niţu

28.04.2022, 09:00 4628

Producţia de grâu din acest an agricol se poate apropia de cea de anul trecut după ce cultura şi-a revenit în multe zone din ţară datorită ploilor din ultima vreme, la începutul anului fermierii erau îngrijoraţi din cauza apei din sol.

Acum, ei spun că planta se poate dezvolta în continuare bine pentru că au fost anunţate noi ploi până la recoltarea din vară.

„Cred că vom avea un an normal în zona noastră dacă mai primim o plaoie pentru grâu şi două pentru rapiţă. Vom avea la grâu o producţie de 7-10 tone/hectar şi la rapiţă sperăm la 3,5-4 tone/hectar“, a spus Dan Herţeg, administratorul compa­niei Agro Raluca, care cultivă circa 2.500 de hectare cu cereale în judeţul Arad.

De asemenea, Daniel Muntean, cofondator al Rodbun, a spus că în 2022 „ar trebui să avem pro­ductivităţi similare cu cele de anul trecut dacă lucrurile evoluează în continuare bine“, ceea ce înseamnă că cel puţin la grâu producţia va merge spre nivelul de 11 milioane de tone din 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO