Eveniment

Patru noi programe de finanţare în 2022: unul pentru fermieri, unul pentru constructori, unul pentru producţie şi unul pentru inovare

Patru noi programe de finanţare în 2022: unul pentru...

Autor: Ramona Cornea

28.01.2022, 00:07 2448

♦ Prin programul Rural Invest, fermierii şi agriculturii pot obţine finanţări de până la 2 mil. lei pentru dezvoltarea afacerilor lor ♦ Programul Garant Construct este destinat susţinerii proiectelor din sectorul construcţiilor şi vine cu o finanţare maximă de 5 mil. lei atât pentru investiţii, cât şi pentru capital de lucru ♦ Programul IMM Prod încurajează producţia locală, iar companiile pot obţine credite de maximum 5 mil. lei pentru capital de lucru şi de 10 mil. lei pentru investiţii ♦ Innovation este programul prin care vor fi sprijinite invenţiile şi inovaţiile, iar valoarea maximă a finanţării pe care o pot obţine companiile este de 2 mil. lei pentru capital de lucru şi de 5 mil. lei pentru capital de lucru.

Fondul Naţional de Garan­tare a Creditelor pentru În­treprinderile Mici şi Mij­lo­cii (FNGCIMM) lan­sează patru noi pro­gra­me de finanţare pentru antre­prenori în anul 2022. Unul dintre programe fi­nan­ţează fermierii şi agricultorii, unul vizează compa­niile din construcţie, un altul încurajează producţia locală, iar ultimul dintre ele vizează activităţile de inovare.

„Lansăm astăzi în dezbatere publică patru noi programe care susţin sectorul producţiei în România, sec­torul construcţiilor, agricultura şi mediul rural, precum şi inovaţia în IMM-uri. Aceste patru noi programe aduc valoare adăugată în economie şi extind plaja beneficiarilor la alte forme de organizare - PFA, întreprinderi individuale, profesii liberale. Avem nevoie de cât mai multe forme de organizare să treacă într-o etapă superioară“, a declarat Florin Jianu, preşedintele Consiliului de Adminis­traţie al FNGCIMM, în cadrul eveni­mentului de lansare a programelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO