Retail&Agrobusiness

Noriel merge cu un magazin la Botoşani şi ajunge la 91 de unităţi în ţară

Noriel merge cu un magazin la Botoşani şi ajunge la 91...

Autor: Cristina Bellu

16.08.2023, 11:48 139

♦ Grupul românesc Noriel a intrat în portofoliul Sunman Group din Turcia în iulie 2022.

Noriel, prin­cipa­lul jucător din piaţa de retail de jucării şi jocuri din România, controlat de Sunman Group din Tur­cia, deschide un magazin de aproximativ 300 de me­tri pătraţi în cadrul pro­iectului comercial Shop­ping Center din Botoşani, într-o tranzacţie interme­dia­tă de compania de con­sultanţă imobiliară Cush­man & Wakefield Echinox.

Acesta este al 91-lea magazin pe care Noriel îl operează la nivel national şi al doilea din Botoşani.

„Ne dorim să men­ţinem ritmul de extindere al reţelei pentru a ajunge cât mai aproape de clienţii noştri“, spune Simona Bujorianu, managing di­rector Noriel.

Noul magazin se ală­tu­ră unui mix variat de chi­riaşi prezenţi în Bo­toşani Shopping Center, proiect care acoperă o suprafaţă totală de 22.031 metri pătraţi, din care hipermar­ketul Carrefour ocupă peste 9.000 metri pătraţi.

Printre principalii re­tai­leri din galeria comer­cială a centrului se regăsesc JYSK, Decathlon, Sporti­si­mo, Noriel, New Yorker, Mado, Beauty Mania şi Renault.

„Cererea de spaţii de retail se menţine la niveluri ridicate, pe fondul dorinţei retailerilor de a-şi extinde prezenţa la nivel naţional. Este de remarcat faptul că pe lângă brandurile internaţionale care continuă să genereze mare parte din această cerere, o pondere importantă o au şi retailerii locali, iar Noriel este unul dintre cei mai activi, având în vedere planurile lor de dezvoltare viitoare“, spune Dana Radoveneanu, head of retail agency Cushman & Wakefield Echinox. Potrivit acesteia, retailerii vizează în mod special proiecte care oferă un mix de chiriaşi adaptat consumatorilor cărora se adresează, punând un accent deosebit şi pe locaţia acestora în condiţiile în care proxi­mitatea a devenit un cuvânt cheie pe piaţa de retail.

Grupul românesc Noriel a intrat în portofoliul Sunman Group din Turcia în iulie 2022, după ce Fondul de investiţii Enterprise In­vestors a vândut businessul la şase ani după ce l-a preluat de la familia fondatoare şi de la Axxess Capital, un alt investitor financiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO