Retail&Agrobusiness

Grupul Alexandrion: Terminăm anul cu o creştere de 15% şi ne bugetăm un avans moderat în 2021

Grupul Alexandrion: Terminăm anul cu o creştere de 15%...

Autor: Cristina Roşca

23.12.2020, 00:07 305

Grupul Alexandrion, cel mai mare producător local de băuturi spirtoase, estimează pentru 2020 o cifră de afaceri brută de 100 mil. euro în România.

Grupul Alexandrion, activ pe piaţa de băuturi spirtoase şi vinuri, şi-a bugetat pentru 2021 o creştere moderată a businessului în contextul în care prima parte a anului viitor va fi dificilă, urmând a se resimţi încă efectele pandemiei de Covid-19. În a doua jumătate însă, cu ajutorul vaccinului, piaţa ar trebui să înceapă să îşi re­vină, crede Stelios Savva, CEO al grupului Alexandrion.

„Ne bugetăm o creştere moderată a businessului nostru în 2021, o parte a acestei dezvoltări fiind generată prin creşterea organică a produselor noastre existente, iar cealaltă de noi lansări de produse pe care le planificăm pentru anul viitor.“ Rămâne de văzut dacă recuperarea va fi rapidă sau va dura o perioadă până când economia îşi va reveni, adaugă el.

Alexandrion Group este cel mai mare producător local de băuturi spirtoase după cifra de afaceri. Grupul are şi operaţiuni de import pe această piaţă şi are totodată producţie de vin sub umbrela Iconic Estate.

Grupul Alexandrion va reuşi să încheie anul cu o creştere de 15% a cifrei de afaceri brute din România, aceasta urmând să ajungă la pragul de 100 de milioane de euro, potrivit lui Stelios Savva.

„Chiar dacă preferinţele consumatorilor pentru produse s-au modificat, per total, afacerile companiei au crescut anul acesta.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO