Retail&Agrobusiness

Efectele legii antifumat: mai multe baruri cu terase şi cluburi private pentru fumători

Efectele legii antifumat: mai multe baruri cu terase şi...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

334
Localurile din Capitală mizează tot mai mult pe amenajarea de spaţii deschise un­de cli­en­ţii lor să poată fuma, ca urmare a le­gii care in­ter­zi­ce fumatul în spaţiile publice închise, lege care in­tră în vigoare de mier­curi. În plus, patronii au un nou pariu, pro­fitând de aceleaşi regle­men­tări pen­tru a des­chide cluburi private de cigars şi tra­­­bu­­curi, potrivit reprezen­tan­ţilor fir­mei de con­sul­tanţă imo­bi­liară Regatta Real Estate.
 
„Legea antifumat va crea mici pro­ble­me, pentru că sunt foarte dure normele de apli­care. (…) Estimăm că maxim 5% din res­taurante şi cluburi vor fi afec­ta­te grav de această lege. Con­sta­tăm o uşoară creş­te­re a cererii de spaţii cu terasă sau grădină, care vi­ne din partea operatorilor de restaurante, ca­fe­ne­le sau baruri. Aceşti operatori va tre­bui să ofere condiţiile aferente fumă­to­ri­lor, care pro­babil vor reveni în locaţii după câ­teva luni de ab­senţă - de exemplu, te­rasele va trebui amenajate cu sisteme de încălzire pentru sezonul rece. Impac­tul legii va fi mai mare asupra cluburilor şi ba­ru­rilor decât asupra restauran­telor. Clienţii vin la res­taurant ca să mănânce, nu ca să fumeze“, spu­ne Eduard Uzunov, preşe­dintele Regat­ta Real Estate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO