Retail&Agrobusiness

DAAS: Ne-am bugetat la începutul anului 1 mil. euro în Ucraina, dar din cauza crizei vom vinde doar de 250.000 de euro

Daniel Mocanu

Daniel Mocanu

Autor: Cristina Rosca

10.10.2014, 00:06 205
DAAS, unul dintre cei mai importanţi furnizori de echipamente pentru hoteluri, restaurante şi magazine alimentare, va termina anul 2014 cu peste 100 de magazine utilate, dintre care zece sunt hipermarketuri. Cele mai multe unităţi rămân însă cele pe format mic, res­pectiv supermarketuri.
 
„Până la finalul lui 2014 vom depăşi pragul de 100 de magazine echi­pate. În acest an am consolidat parteneriatele cu Mega Image, Billa, Kaufland şi Auchan“, spune Daniel Mocanu, director general şi acţionar majoritar al DAAS.
 
Antreprenorul a intrat în business acum două decenii şi la început vindea dozatoare de suc şi maşini de îngheţată, un business pentru care marja de profit ajungea şi la 75%. Astăzi Daniel Mocanu utilează hipermarketuri, supermarketuri, cantine şi bucătării de restau­rante, un business estimat la peste 27 mil. euro în acest an. Marja de profit este acum de sub 10% potrivit estimărilor ZF pe baza rezultatelor din anii anteriori.
 
„Până în prezent avem un avans al businessului de 7,5%, după un uşor declin pe HoReCa şi un avans pe retail şi servicii (service, mentenanţă - n.red.). Credem însă că până la finalul lui 2014 vom avea o creştere de peste 10% deoarece pe final de an se deschid cele mai multe proiecte în retail.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO