Retail&Agrobusiness

Cum arată bilanţul lui Frédéric Lamy după nouă ani la conducerea Leroy Merlin România? El îi predă ştafeta lui Mathieu Bauduin

Cum arată bilanţul lui Frédéric Lamy după nouă ani...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

20.06.2023, 10:30 342

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin va avea, de pe 23 iunie 2023, un nou CEO pe piaţa din România, după ce Frédéric Lamy a ales să-i predea ştafeta lui Mathieu Bauduin. Lamy pleacă nu doar de la Leroy Merlin, după ce a condus timp de nouă ani activitatea de pe piaţa locală, ci şi din grupul ADEO, din care face parte Leroy Merlin, alături de Auchan, Decathlon şi alte câteva businessuri.

Sub conducerea lui Frédéric Lamy, retailerul a ajuns la o reţea de 21 de magazine în România, o prezenţă puternică în e-commerce şi vânzări de 700 milioane euro în 2022.

„Mă despart de grupul ADEO după 14 ani de activitate, dintre care nouă ani petrecuţi ca CEO al Leroy Merlin în România, unde am avut parte de o experienţă umană excepţională. Când am preluat compania, în 2014, eram 100 de oameni cu un singur magazin deschis. Aveam îndoieli asupra prezenţei noastre pe termen lung aici, dar am construit împreună cu echipele mele un brand solid, profitabil şi o companie puternică, cu 21 de magazine, 3.500 de angajaţi şi vânzări de 700 milioane euro în 2022. Potenţialul nostru rămâne imens pe piaţa de bricolaj”, a spus Frédéric Lamy. El se va dedica în continuare proiectelor personale, în zona antreprenoriatului.

Mathieu Bauduin are 36 de ani şi locuieşte în România din vara anului 2022, când a preluat poziţia de director regional nord-est în cadrul Leroy Merlin România, fiind responsabil de dezvoltarea şi coordonarea magazinelor din Iaşi, Suceava, Bacău, Ploieşti, Târgovişte şi Constanţa.

Fost sportiv profesionist, el şi-a început cariera în retail cu un program de practică în timpul unui master de comerţ internaţional desfăşurat la Auchan Le Havre, Franţa, retailer parte a grupului ADEO, alături de Leroy Merlin. Şi-a continuat parcursul la Auchan timp de patru ani, în calitate de TV Sales Manager, respectiv Auchan Drive Manager, alţi trei ani. În 2014, a ajuns la Leroy Merlin Franţa, unde a început ca manager de sector al magazinului şi a evoluat de la director de magazin în 2018, la director regional în 2021, anul trecut venind în România pentru a fi director regional pentru zona de nord-est.

„România este o ţară importantă pe harta ADEO, cu un potenţial incredibil pe piaţa de bricolaj şi renovare. În acest sens, mă voi concentra pe dezvoltarea şi susţinerea competenţelor echipelor noastre, accelerarea pe zona de omnichannel, expansiunea reţelei şi dezvoltarea de noi parteneriate”, a spus Mathieu Bauduin.

Leroy Merlin este, pe piaţa locală de bricolaj, al doilea jucător după Dedeman, înregistrând în 2022 o cifră de afaceri de aproape 3 miliarde de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, cu un profit de 271 de milioane de lei şi peste 3.000 de angajaţi.

În România, în prezent, există 20 de magazine Leroy Merlin în 14 oraşe - Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Ploieşti, Braşov, Constanţa, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureş, Bacău, Iaşi, Timişoara, Oradea şi Târgovişte. În iulie 2023 va avea loc deschiderea celui de-al 21-lea magazin, la Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO