Retail&Agrobusiness

Cora Lujerului, sancţionată de ANPC, după ce în magazin au fost găsite alimente alterate

Cora Lujerului, sancţionată de ANPC, după ce în...

Autor: Departamentul Social

14.01.2016, 19:01 367

Într-un comunicat de presă transmis joi, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) arată că în urma unei petiţii au fost făcute verificări la SC Hipermarche România SA - Cora Lujerului, unde au fost găsite mai multe nereguli, între care comercializarea de sarmale şi produse din carne mucegăite sau fructe alterate care erau amestecate cu fructe bune de consum.

De asemenea, comisarii ANPC au mai descoperit că peştele era decongelat în condiţii improprii, respectiv într-o chiuvetă pe care era aşezat un burete pentru curăţare, ustensile murdare sau ruginite care erau utilizate la prelucrarea cărnii. Comisarii au găsit şi produse din carne afumate în unitatea proprie, care erau mucegăite, biscuiţi ambalaţi în incinta proprie, fără niciun element de identificare, condimente depozitate în recipiente din material plastic, marcate cu etichete cu dată durabilităţii minimale 31.11.2015, afişarea de preţuri diferite la acelaşi produs, aceeaşi origine, aceeaşi calitate, aceeaşi tastă pentru emiterea bonului, expunerea amestecată de produse preambalate, produse de patiserie comercializate în vrac, fără afişarea denumirii, a preţului pe unitatea de măsură şi a alergenilor.

Conform sursei citate, au fost date amenzi de 20.000 de lei şi au fost oprite de la vânzare 820 de kilograme de legume şi fructe în valoare de 15.030 de lei, 17 kilograme de produse din carne şi produse culinare în valoare de 480 lei şi 6 kilograme de condimente. A fost oprită temporar de la comercializare şi o cantitate de circa 18 kilograme de produse în valoare de 270 de lei, până la intrarea în legalitate.

”Comisarii ANPC au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor constatate”, mai arată sursa citată.

Reprezentanţii ANPC au precizat pentru MEDIAFAX că activitatea în magazin a fost suspendată pentru scurt timp, miercuri, între timp fiind remediate problemele constatate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO