Retail&Agrobusiness

Boom în consumul de îngheţată şi băuturi: canicula şi reducerea TVA au adus vânzări cu peste 10% mai mari în această vară

Boom în consumul de îngheţată şi băuturi: canicula...

Autor: Mădălina Panaete

05.08.2016, 00:05 277

Vânzările de îngheţată, băuturi răcoritoare şi ape minerale au crescut cu peste 10% în lunile iunie şi iulie faţă de perioada similară a anului trecut, vremea călduroasă, dar şi reducerea TVA care a adus mai multă încredere consumatorilor pentru a cheltui au stat la baza majorării consumului.

„În lunile iunie-iulie vânzările de îngheţată au înregistrat un avans de 12%, băuturile răcoritoare au crescut cu peste 16%, iar apele minerale au avut un plus de peste 10% faţă de perioada similară a anului trecut“, au spus reprezentanţii Carrefour România, una dintre cele mai mari reţele din retailul local, cu peste 190 de magazine sub mai multe formate, respectiv hiper­market, supermarket, online şi proximitate.

Cifrele sunt susţinute şi de jucătorii din industriile de profil, care vorbesc de creşteri de două cifre ale consumului de îngheţară şi băuturi nonal­coolice în această vară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO