Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Grupul Cris-Tim a mers spre pragul de 100 mil. lei din exporturi în 2020

Grupul Cris-Tim, controlat de fa­mi­lia Timiş, aflat în primii cinci pro­ducători de carne de pe piaţa ro­mâ­nească, a avut exporturi de 95,1 mi­lioa­ne de lei în 2020, în creştere cu 12% faţă de anul precedent, potrivit cal­culelor făcute de ZF pe baza date­lor oferite de reprezentanţii grupului.

Cris-Tim exportă producţia de me­zeluri în mai multe ţări din Eu­ro­pa precum Anglia, Spania, Malta, Italia, Germania şi Cipru, con­form ultimelor date furnizate de repre­zentanţii com­pa­niei. Pe seg­mentul de mezeluri gru­pul are în por­to­foliu brandurile Cris-Tim, Salam Săsescu, Bunea Haiducul, Matache Măcelaru, Obrăjori.

Cu toate acestea, veniturile gru­pu­lui Cris-Tim au scăzut de la 752 mil. lei în 2019 până la 686 mil. lei anul trecut, iar EBITDA consolidat - câşti­gul înainte de dobânzi, taxe, de­pre­cie­re şi amortizare – a scăzut de la 111,8 mil. lei la 84 mil. lei.

„Anul trecut, pandemia de COVID-19 a creat incertitudini pri­vind consumul şi putem spune că 2020 a fost un an total atipic. Creşterea pre­ţu­lui petrolului şi bloca­rea canalelor de aprovizionare generează în acest an creş­terea preţurilor energiei, com­busti­bililor şi a ambalajelor“, au spus repre­zentanţii grupului Cris-Tim.

„Nu în ulti­mul rând, ne confruntăm cu o criză a for­ţei de muncă, generată atât de cau­ze demografice specific României, cât şi de criza sanitară“, au mai spus reprezentanţii grupului Cris-Tim.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.