Companii

REPORTAJ. În oraşul unde primăriile se plâng de lipsa banilor pentru investiţii, Primăria Capitalei şi Primăria sectorului 3 au transformat Piaţa Unirii în teatru de război cu pavele

Zona Unirii arată deplorabil de aproape jumătate de an, de când au fost ridicate gheretele în care funcţionau ba o cafenea, ba o florărie, ba o patiserie glasată cu particule de praf.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.09.2023, 13:30 5773

Situaţia de astăzi de la Piaţa Unirii are la bază un conflict între Primăria Capitalei şi Primăria sectorului 3, care a luat decizia de a monta dale pe trotuarul din zona magazinului Unirea, deşi nu avea autorizaţie pentru asemenea intervenţii.

Bucureşti, România, 2023. Nisip şi pietriş, praf şi gunoaie, gălăgie şi aglomeraţie, mun­ci­tori transpiraţi ames­tecaţi cu trecători veniţi la mall se perindă prin faţa magazinului Unirea, iconic pentru centrul Capitalei.

Imaginea e dezolantă: bucată cu bucată trotuarul din faţa complexului comercial a fost demontat, continuând un dezastru început deja de câteva luni. Zona a fost complet decopertată, făcând tranzitarea o adevărată pacoste. Pe două pancarte atârnate de un gard stă scris mare: „A. S. Bucureşti. Reparaţii efectuate de Primăria Municipiului Bucureşti“. Zona arată deplorabil de aproape jumătate de an, de când au fost ridicate gheretele în care funcţionau ba o cafenea, ba o florărie, ba o patiserie glasată cu particule de praf. După ce au dispărut ele, trotuarul a rămas impracticabil pe o porţiune, pentru ca acum să fie imposibil de traversat pe oriunde în zona Unirii Shopping Center. Reparaţii? Despre ce reparaţii să fie vorba, când de câteva luni totul se dărâmă şi nimic nu se repară?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO