Companii

Remarul 16 Februarie vrea 31 de milioane de euro din reparatiile pentru locomotive si vagoane dupa contracte cu CFR Brasov

29.07.2009, 18:03 93

Compania, care realizeaza reparatii si modernizari ale materialului rulant feroviar, inregistreaza o scadere a vanzarilor de aproximativ 28%, fiind puternic afectata de recesiunea globala. Principala problema cu care se confrunta conducerea Remarul este lipsa lichiditatilor.

Conducerea companiei clujene Remarul 16 Februarie, specializata in constructia si repararea materialului rulant feroviar, estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 31 mil. euro (130 mil. lei), ceea ce reprezinta o scadere cu aproximativ 28% in euro si peste 13% in lei. Compania clujeana a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de peste 43 mil. euro (150,6 mil. lei). Remarul 16 Februarie a realizat in 2007 vazari totale de aproximativ 33,7 mil. euro (111.431.194 mil. lei). "Reducerea fondurilor alocate pentru repararea si modernizarea materialului rulant de cale ferata genereaza probleme pentru activitatea companiei noastre, iar pe de alta parte banii pentru lucrarile deja executate de noi se incaseaza cu mare intarziere", a declarat pentru ZF Transilvania Stefan Adriian, directorul general al companiei Remarul 16 Februarie.

 

Problema ramane lipsa lichiditatilor

Compania clujeana realizeaza reparatii pentru locomotivele diesel, automotoare diesel, rampe electrice, locomotive cu abur pentru muzee si trenuri turistice. Compania efectueaza si reparatii la vagoanele de calatori si revizii periodice ale locomotivelor diesel. "Ne bazam in a doua parte ale anului pe acordurile cadru pentru reparatii si modernizari material rulant incheiate cu firmele de cale ferata in urma licitatiilor organizate prin Bursa Romana de Marfuri. In prezent are loc o diminuare a fondurilor de investitii alocate societatilor de cale ferata, insa speram sa incheiem noi contracte pentru cea de-a doua parte a anului si sa acoperim o parte din capacitatile noastre de productie. Problema cea mai grea va ramane in continuare lipsa lichiditatilor", a spus Stefan Adriian.

Pe langa serviciile de reparatii, compania Remarul 16 Februarie fabrica piese de schimb pentru materialul rulant, pistoane, carlige de tractiune, arcuri pentru locomotivele diesel hidraulice.

Disponibilizarile au inceput in prima parte a anului

La inceputul acestui an compania clujeana a incheiat un contract in valoare de aproximativ 12,8 milioane de euro (55 de milioane de lei) cu firma CFR SIRV Brasov pentru efectuarea unor lucrari de reparatii si modernizare pentru 50 de vagoane.

"Traversam o perioada de criza care afecteaza intreaga activitate a companiei si implicit posibilitatea de a mentine in continuare toti angajatii. In prima parte a anului am fost nevoiti sa facem primele disponibilizari", a spus Stefan Adriian. Compania avea la inceputul anului un numar de 560 de angajati.

Principalii actionari ai companiei sunt Monica Baiculescu, cu aproximativ 32% din titlurile firmei si Transferoviar Grup SA, care detine peste 39,56% din capital. Alti actionari detin peste 28,43% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO