Companii

Regii plajelor de la Marea Neagră. O firmă de manipulare mărfuri este cea mai „bogată“

Regii plajelor de la Marea Neagră

Autor: Mirabela Tiron

29.06.2011, 00:09 6412

Cel mai mare administrator de plaje din România este companiaRomned Port Operator care "are grijă" de 195.000 mp de plajă în maimulte staţiuni de pe litoral, echivalentul a trei malluri mari dinCapitală.

Compania din Constanţa, care nu are un site oficial, estecontrolată de Victor Alexandru Băldescu şi are ca obiect deactivitate manipularea mărfurilor în port, dar şi manipularea defier vechi.

Aproape jumătate din plaja litoralului românesc dată spreînchiriere, circa 570.000 de metri pătraţi, este administrată dezece companii private, din care doar trei au ca obiect principal deactivitate hoteluri.

"Am participat la licitaţie în aprilie 2011 pentru administrareaplajei din faţa hotelului Europa din Eforie Nord şi din cauză ca lalicitaţie am fost în competiţie cu importatori de fier şi cucompanii care nu au nicio legătură cu industria hotelieră a trebuitsă dau un preţ foarte mare pentru câştigarea licitaţiei, ceea ce nueste normal", a declarat omul de afaceri George Copos, care aredouă hoteluri la mare (Astoria şi Europa). În opinia lui,administrarea plajelor ar trebui să se facă de companiile care auactivitate în turism şi nu de cele "care nu au nicio legătură cuturismul".

Al doilea cel mai mare administrator de plaje este tot o firmăcare nu are domeniu de activitate în turism, ci în arhitectură, aşacum apare la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO