Companii

Recrutare surpriză: Adrian Borotea preia conducerea Verbund Wind Power România, unul dintre cei mai puternici investitori în verde, după aproape 18 ani de CEZ România

Adrian Borotea, country manager al Verbund Wind Power România: Posibilităţile de hibridizare în cadrul proiectelor de energie eoliană pe care le avem în funcţiune sunt evaluate, fiind achiziţionate terenuri în zonele din jurul acestora.

Adrian Borotea, country manager al Verbund Wind Power România: Posibilităţile de hibridizare în cadrul proiectelor de energie eoliană pe care le avem în funcţiune sunt evaluate, fiind achiziţionate terenuri în zonele din jurul acestora.

Autor: Roxana Petrescu

13.11.2023, 08:30 364

♦ Cu un portofoliu de proiecte eoliene de 226 MW, austriecii de la Verbund sunt printre cei mai puternici investitori în domeniul energiei regenerabile din România, având planuri de extindere a amprentei locale.

Adrian Borotea, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti din domeniul energiei, care timp de aproape 18 ani a ocupat mai multe funcţii de conducere în cadrul CEZ România, a preluat din toamna acestui an funcţia de country manager al Verbund Wind Power România, arată informaţiile publicate pe contul personal public de LinkedIn. Dincolo de funcţiile ocupate în cadrul CEZ România, Borotea a fost şi preşedintele RWEA (Asociaţia Română pentru Energie Eoliană). Numirea lui Adrian Borotea la vârful operaţiunilor Verbund din România vine într-un moment în care piaţa energiei verzi este în fierbere. Revenirea în ring a companiilor de calibru din zona de energie verde dă credibilitate celui de-al doilea val regenerabil din România, un astfel de exemplu fiind chiar austriecii de la Verbund.

Grupul deja are pe plan local un portofoliu de proiecte eoliene de 226 MW, pe coasta Mării Negre, dar este gata pentru lansarea unui nou proiect. „Un proiect eolian în România este în procesul de avizare“, se arată în raportul pentru primul semestru publicat de Verbund. Compania nu precizează ce capacitate ar putea avea noul proiect eolian. Pe segmentul eolian, România este cea mai importantă piaţă de producţie pentru Verbund, cu o cantitate de 273 GWh livrată în primul semestru al anului, cu care a avut o cotă de piaţă de aproape 1% în producţia de energie naţională, arată datele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Potrivit datelor de pe platforma Termene.ro, anul trecut compania Verbund Wind Power România a avut un business de circa 720 de milioane de lei, în creştere cu 115%, şi un profit net de 94 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO