Companii

Recrutare de masa in industria hoteliera: trei unitati cu aproape 2.500 de camere angajeaza 1.600 de oameni

Recrutare de masa in industria hoteliera: trei unitati cu aproape 2.500 de camere angajeaza 1.600 de oameni

Click pentru imaginea marita

27.02.2008, 17:47 41

Numai complexul Ramada va genera 400 de locuri de munca pe piata hoteliera. "Am incercat toate metodele de recrutare, inclusiv prin postari de anunturi pe site-uri online, insa metodele care au dat rezultate au fost cele de colaborare cu diverse firme de personal", a precizat Elena Mesina, director de marketing si vanzari al Ramada Plaza.
Omul de afaceri Gabriel Popoviciu este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Bucuresti detinand 1.000 de camere prin unitatile Best Western Park, Ramada Plaza si Howard Johnson. Popoviciu dezvolta si zona comerciala Baneasa din Capitala.
Complexul Ramada va fi al doilea cel mai mare hotel pe segmentul de patru stele din Capitala, dupa hotelul Rin Grand al fratilor Negoita, care are o capacitate de 1.500 de camere. "Vom avea nevoie de aproximativ 800 de angajati in hotelul Rin Grand, din care numai 25% reprezinta posturi pentru cameriste".
Ionut Negoita este de parere ca cele mai mari dificultati le ridica angajatii de pe room division, respectiv cameristele, care sunt mai greu de gasit. "Nu sunt foarte multe persoane pe piata cu experienta in acest domeniu", a explicat el. Negoita a mai spus ca pana acum s-au facut angajari pentru Rin Grand la jumatate din capacitatea existenta, adica aproximativ 400 de oameni, urmand ca pana in septembrie sa se completeze angajarile. Legat de schimbarea locului de munca al angajatilor, Negoita a precizat ca nu sunt multi angajati care pleaca, procentul de 10% fiind reprezentativ pentru plecarile inregistrate anul trecut.
"Pentru a compensa lipsa de experienta pentru posturile de cameriste, ospatari si bucatari am incheiat un contract cu o scoala de training. Din totalul angajarilor pe care le facem pentru posturile de cameriste, 40% din persoane sunt cu experienta in domeniu, in timp ce restul de 60% beneficiaza de traininguri asigurate de noi prin scolile pe care le-am contractat", a mai spus el.
Din perspectiva lui, ospatarii si bucatarii sunt mai usor de gasit pe piata fortei de munca, deoarece numeroasele restaurante din Bucuresti furnizeaza oameni cu experienta in acest domeniu.
Pe segmentul de cinci stele se va deschide in acest an si Radisson SAS, de pe Calea Victoriei, detinut de BEA Hotels, parte a grupului israelian Elbit Medical Imaging Ltd, care mai dezvolta si o retea de centre comerciale, prin intermediul companiei Plaza Centers. Hotelul va avea o capacitate de 424 de camere, iar la momentul deschiderii vor lucra 400 de angajati.
In prezent, in hotelurile de cinci stele din Bucuresti lucreaza 1.800 de oameni, spune Mihaela Forgaciu, directorul de resurse umane al Radisson SAS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO