Companii

​Răzvan Bosinceanu, preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor de medicamente fără prescripţie: „Încrederea pacientului se câştigă prin informaţie şi educaţie”

​Răzvan Bosinceanu, preşedinte al Asociaţiei Române...

Autor: Georgiana Mihalache

14.09.2016, 14:17 490

Calitatea vieţii pacienţilor din România va creşte în momentul în care se vor înţelege normele de prevenţie şi de administrare a medicamentelor fără prescripţie, a spus Răzvan Bosinceanu, preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor de medicamente fără prescripţie, la ZF Health&Pharma Summit '16.

„Prin informaţie şi prin educaţie putem să reconstruim încrederea pacienţilor români în sistemul de sănătate. Populaţia României are nevoie de informaţie clară despre sistemul de sănătate, despre medicamentele care li se prescriu şi despre posibilitatea de a se trata cu medicamente fără prescripţie medicală, suplimente şi dispozitive medicale de uz personal”, susţine Răzvan Bosinceanu, preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor de medicamente fără prescripţie.

Alte declaraţii făcute de Răzvan Bosinceanu:

„Consumul de medicamente OTC în România este pe ultimele zece locuri din Uniunea Europeană, deci nu se consumă exagerat medicamente OTC. Ne dorim ca pacienţii să înţeleagă diferenţa între a se automedica şi a merge la medic pentru a primi o prescripţie.

Reprezint un sector farmaceutic care nu pune presiune pe niciun buget al sistemului de sănătate, care investeşte în educaţie şi informare, un sector care în Uniunea Europeană şi la nivel mondial se dezvoltă datorită informării.

Scopul Ascociaţiei Române a Producătorilor e medicamente fără prescripţie este să asigure claritatea informaţiei care lipseşte în domeniul medical de mulţi ani şi de a veni în întâmpinarea pacienţilor cu campanii naţionale de educaţie.

Starea anormală din sistemul medical nu se va perpetua pentru că încercăm să facem un demers şi să avem dialog cu pacienţi, cu media, cu participanţi care influenţează starea de sănătate a românilor, dialog care nu mai poate fi evitat. Pacienţii, media şi mediul de afaceri îşi doresc transparenţă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO