Companii

Rautaruukki investeste 35 mil. euro intr-o fabrica de componente de otel

02.11.2006, 19:05 26

Grupul finlandez Rautaruukki va investi aproximativ 35 de milioane de euro pentru a construi o fabrica de componente din otel, prima din Romania a grupului, care va incepe productia la sfarsitul anului viitor.
In luna septembrie a acestui an, grupul a anuntat ca intentioneaza sa investeasca circa 50 mil. euro in Romania si Ucraina.
"Atunci cand aceste investitii vor fi finalizate, livrarile de componente si sisteme integrate pentru constructii comerciale si industriale catre clientii din Romania, Ucraina si Bulgaria vor creste semnificativ", se arata intr-un comunicat al grupului.
Filiala locala a grupului finlandez Ruukki, care importa sisteme de invelitori metalice, si-a majorat recent capitalul social cu 900.000 de euro, in urma unui aport in numerar.
Astfel, in urma majorarii, capitalul social al companiei a ajuns la circa 5,5 mil. lei (1,5 mil. euro). Actionarul unic al companiei Ruukki Romania este societatea finlandeza Rautaruukki OIJ, care a revocat din functie administratorul Leonard Manea. In locul lui Manea, finlandezii l-au numit pe Laaksonen Risto Sakari.
Ruukki estimeaza o dublare a cifrei de afaceri in 2006, pana la circa 18 mil. euro, potrivit reprezentantilor companiei. Mai mult, compania si-a propus sa atinga o cota de piata de 30% pana la sfarsitul anului.
Grupul a intrat pe piata romaneasca in anul 2000, ca importator de invelitori metalice, si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de noua milioane de euro.
Rautaruukki are trei divizii, respectiv Ruukki Construction, Ruukki Engineering si Ruukki Metals.
In 2004, conducerea grupului a decis regruparea companiilor Rautaruukki, Rannila si Gasell sub numele Ruukki.
Grupul este prezent in 24 de state, unde are peste 12.000 angajati si a realizat in primele noua luni ale acestui an vanzari nete de aproximativ 2,6 miliarde euro, in scadere cu 3% fata de nivelul inregistrat in perioada similara a lui 2005.
Rautaruukki estimeaza pentru sfarsitul acestui an un nivel total al vanzarilor de circa 3,5 mld. euro, in scadere fata de cel din 2005, de 3,7 miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO