Companii

Radu Timiş şi-a făcut buget pe o creştere de 10% şi speră să revină la pragul de 70 mil. €

Radu Timiş, fondatorul CrisTim: În Marea Britanie un salam este de trei-patru ori mai scump decât în România, vorbim despre cu totul altă putere de cumpărare.

Radu Timiş, fondatorul CrisTim: În Marea Britanie un salam este de trei-patru ori mai scump decât în România, vorbim despre cu totul altă putere de cumpărare.

Autor: Gabriel Razi

12.03.2014, 00:07 193

Grupul CrisTim, unul dintre primii zece procesatori de mezeluri de pe piaţa locală, controlat de omul de afaceri Radu Timiş, şi-a bugetat o creştere cu 10% a vânzărilor, până la pragul de 70 milioane de euro în acest an.

Bugetul schiţat acum este cel mai prudent din ultimii ani, perioadă în care antre­pre­norul a vorbit la începutul fie­cărui an despre speranţe de creştere chiar şi de 30-40%, evoluţii care nu s-au regăsit însă şi în bilanţurile de final de an având în vedere contexul dificil cu care se con­fruntă în continuare industria de pro­cesare a cărnii.

„Este un buget prudent, dar nu cred că se va supăra nimeni dacă vom termina cu un plus de 15%. Am revenit şi pe profit după ce în 2012 am fost pe pierdere“, a explicat Timiş cu ocazia unui seminar organizat de Aso­ciaţia Română a Cărnii.

Anul trecut CrisTim a închis bilan­ţurile cu o cifră de afaceri de circa 65 de mi­lioa­ne de euro, nivel apro­piat de cel din 2012, potrivit pro­prie­tarului com­paniei.

După ce în 2012 pierderile CrisTim au fost de aproape do­uă mi­lioane de euro, fon­da­torul producătorului de mezeluri a demarat un program de reorganizare a businessului, astfel că în a doua jumătate a anului trecut la conducerea executivă a companiei a fost adus Gheorghe Pogea, fost ministru de finanţe în cabinetul Emil Boc în perioada decembrie 2008 - de­cem­brie 2009.

„În acest an cel mai tare mă tem de instabilitatea politică. Chiar am trecut acest lucru ca unul dintre principalii factori de risc extern. Mă tem pentru că instabilitatea politică ar afecta cursul leu-euro, dar şi încrederea populaţiei, ceea ce înseamnă că banii nu vor ajunge în consum“, a spus Timiş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO