Companii

Rădăcini preia vânzarea de piese pentru automobilele Daewoo de la Ford România

Autor: Bogdan Alecu

16.09.2011, 00:00 382

Consiliul Concurenţei analizează preluarea de către Rădăcini SRL a activităţii de vânzare a pieselor de schimb pentru Daewoo, potrivit unui comunicat al Consiliului. Grupul Rădăcini este controlat de omul de afaceri de origine iraniană Ali Madadi şi deţine dealeri ai mărcilor Opel, Chevrolet, Mazda, Suzuki şi Citroën, dar şi service-uri Bosch şi pentru marca Daewoo, cu un business anual de aproximativ 70 mil. euro.

Înainte ca uzina de la Craiova să oprească producţia modelelor Daewoo, Rădăcini a deţinut şi dealeri ai mărcii coreene. În România mai sunt în prezent peste 230.000 de maşini marca Daewoo, cele mai multe fiind asamblate la Craiova între 1995 şi 2008.

"Ford România lucrează îndeaproape alături de Consiliul Concurenţei şi un partener interesat în preluarea întregii activităţi de furnizare de piese de schimb Daewoo în România. Transferul acestei activităţi este necesar pe măsură ce Ford continuă transformarea fabricii de la Craiova pentru a susţine producţia modelului B-Max şi a motorului de 1,0 litri EcoBoost", a declarat Nadia Crişan, membru în consiliul de administraţie al Ford România.

Activitatea preluată constă în furnizarea de piese de schimb de origine pentru autovehiculele Daewoo în România. Această activitate este prestată în prezent de Ford România, ca urmare a preluării SC Daewoo Autoturisme România SA. Conform obligaţiilor contractuale, Ford trebuie să asigure piesele de schimb aferente şi service-ul necesar şi după scoaterea din producţie a autovehiculelor Daewoo, direct sau prin terţi abilitaţi, pentru o perioadă de cel puţin opt ani calculată de la data vânzării ultimelor autovehicule - septembrie 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO