Companii

Racaru: Daca ar fi coerenta in actul de guvernare, ar fi mai usor sa facem investitii

27.05.2010, 23:02 34

Gheorghe Racaru, directorul de strategie si dezvoltare algrupului controlat de Nelu Iordache, care cuprinde compania deconstructii Romstrade, operatorul aerian low-cost Blue Air, firmade taxi aerian Direct Aero Service si alte companii, spune ca anulacesta grupul va realiza investitii de 25 de milioane de euro indezvoltare, nivel similar cu cel de anul trecut, in conditiiledificile de pe piata.

"Daca ar fi insa coerenta in actul de guvernare si nu ar mai fiaceasta "distractie" zi de zi in politica, am putea sa realizaminvestitii mai usor si sa ne dezvoltam", a declarat Racaru, care aintrat in grupul patronat de Iordache in 2004, cand a preluatconducerea companiei aeriene Blue Air.

Anul trecut, doar companiile Romstrade si Blue Air i-au adus luiNelu Iordache incasari de aproape 500 mil. euro, avand 2.500 deangajati. "Anul acesta am bugetat o crestere cu 10% a afacerilor lanivel de grup, insa nu stiu ce va intampla avand in vedereconditiile din piata", a mai spus Racaru.

Circa 10 milioane de euro vor fi investiti in inceperealucrarilor la aeroportul George Enescu din Bacau anul acesta.Iordache are in concesiune Aeroportul International George Enescudin Bacau, pe o perioada de 34 de ani.

"Suntem in faza de obtinere a avizelor pentru demararealucrarilor de constructii la aeroport", a declarat Razvan Rizea,administratorul care se ocupa de lucrarile de la aeroport.

In 2009, traficul aeroportului din Bacau a fost de 200.000 depasageri. De la baza din Bacau, operatorul aerian Blue Air opereazacurse catre Londra, Paris, Milano, Roma, Cuneo si Bologna.

Pe de alta parte, la aproape 10 mil. euro se ridica siinvestitiile in achizitia de avioane mici pentru compania de taxiaerian Direct Aero Services, care asteapta anul acesta afaceri increstere cu 40%, pana la aproape 748 de milioane de lei (187 demilioane de euro), potrivit reprezentantilor companiei.

"Cine nu investeste in timp de criza inseamna ca nu estepregatit pentru perioada de dupa. Nivelul investitiilor pe carel-am bugetat anul acesta este aproape similar cu cel de anultrecut", a spus Racaru, adaugand ca o parte din bani vor fiinvestiti in achizitia de echipamente pentru Romstrade si indezvoltarea de ferme prin constructia unei hale si marireasuprafetei.

In ceea ce priveste compania aeriana Blue Air, aceasta si-aextins flota prin primirea unei noi aeronave Boeing 737-800 NextGeneration, care va opera de pe aeroportul din Bacau curse spreMilano, Paris, Bologna, Torino, Roma si Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO