Companii

Protocol CNAS-Schering Plough pentru Rebetol

27.11.2003, 00:00 57



Asiguratii suferind de hepatita C vor beneficia de cele mai noi tratamente, indiferent de casa de asigurari de sanatate la care vireaza contributia, in baza unui protocol de colaborare dintre presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si o companie de medicamente.



Medicul Cristian Celea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si Dario Ronco, directorul general al Companiei Schering-Plough, au semnat un nou protocol pentru finantarea tratamentului hepatitelor cronice tip C, care are ca obiectiv principal cresterea accesului bolnavilor la medicamente moderne ti eficace, conform consensurilor internationale privind terapia acestei maladii.



Potrivit protocolului, asiguratii - indiferent la ce casa de asigurari de sanatate vireaza contributia - au acces la cea mai recenta schema terapeutica adoptata de lumea medicala internationala, incluzand Rebetol (ribavirina), Intron A (interferon alfa-2b) si Pegintron (peginterferon alfa-2b). Conducerea CNAS estimeaza ca, in urmatoarele 12 luni, vor putea fi tratati cu aceste produse medicamentoase circa 1.200 de pacienti, dintre care 600 vor primi tratament combinat cu Pegintron si Rebetol si 600 cu Intron A si Rebetol. (E.Ghe.)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO