Companii

Proprietarul Comtesse du Barry intra la hotelul Luxten de la Azuga

16.07.2009, 21:09 262

Cristian Preotu, un antreprenor roman de 31 de ani care are afaceri pe segmentul magazinelor de gastronomie de lux, a semnat un acord cu Luxten, in urma caruia va prelua o participatie de 25% la hotelul de cinci stele Lux Garden din Azuga, dezvoltat de compania de iluminat public.
Preotu, care controleaza alaturi de sotia sa compania Le Manoir (magazinul Comtesse du Barry), spune ca va infiinta impreuna cu grupul Luxten firma Le Manoir Gastronomie, care va avea un capital de 15 milioane de euro, potrivit lui Preotu, si care va controla atat hotelul de cinci stele Lux Garden din Azuga, precum si magazinul Comtesse du Barry. In cadrul noii companii, Luxten va avea 75% din actiuni, in timp ce Preotu va controla 25% din titluri, potrivit aceleiasi surse.
Astfel, Luxten, una dintre cele mai profitabile companii din Romania in ultimii ani, intra in afacerea Le Manoir, in timp ce Preotu devine actionar al hotelului din Azuga, aportul sau la capital fiind reprezentat de magazin si de evaluarea activitatii de import de vinuri.
"Negocierile au durat un an, iar actionarii Luxten au aprobat acum cateva zile proiectul in urma caruia cele doua firme s-au unit", a declarat Preotu pentru ZF.
Reprezentantii Luxten nu au putut fi contactati pentru informatii pana la inchiderea editiei.
Luxten a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 98 mil. euro si un profit de 12 mil. euro, potrivit datelor Ministerului de Finante.
Hotelul Lux Garden din Azuga, cu 50 de camere, a fost deschis acum un an si a inregistrat un grad de ocupare maxim in timpul iernii si 15% in rest si o cifra de afaceri de un milion de euro, potrivit lui Preotu, care s-a aflat de la inceput alaturi de Luxten in acest business, insa doar in calitate de consultant, pe partea de gastronomie si vinuri.
Potrivit datelor Registrului Comertului, Cristian Preotu detine 10% din titlurile companiei Le Manoir, restul actiunilor fiind controlate de Maria Eliza Capusan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO