Companii

Proiectul Asmita Gardens, cea mai mare investiţie rezidenţială, a intrat în insolvenţă

Proiectul Asmita Gardens, cea mai mare investiţie rezidenţială, a intrat în insolvenţă

Autor: Cristi Moga

09.11.2011, 12:21 3740

Proiectul Asmita Gardens din Bucureşti, cea mai mare investiţie într-un proiect rezidenţial - circa 120 de milioane de euro - a intrat în insolvenţă la cererea băncii Alpha Bank, după ce mai mult de 400 de apartamente din cadrul proiectului au rămas nevândute. Asmita este format din şapte turnuri cu aproape 800 de locuinţe construite la intersecţia dintre Calea Văcăreşti şi splaiul Dâmboviţei, proiect în cadrul preţurile apartamentelor cu două camere porneau de la 120.000 de euro, în timp ce penthouse-urile erau evaluate la 1 milion de euro.

Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în insolvenţă încă de la primul termen de judecată al procesului, în 7 noiembrie, desemnând firma Euro Insol administrator judiciar şi ridicând dreptul firmei Asmita Gardens de a administra bunurile.

În cadrul procedurii de insolvenţă, reprezentanţii Asmita pot veni cu un plan de reorganizare a activităţii, cea de-a doua variantă fiind intrarea în faliment şi lichidarea ulterioară a tuturor activelor.

Potrivit celor mai recente informaţii, Alpha Bank avea de recuperat circa 70 de milioane de euro de la investitorii indieni şi britanici care au realizat acest proiect, în timp ce constructorul Strabag solicită de asemenea circa 8 milioane de euro de la investitori.

Vedeţi aici un material video cu planurile din 2009 ale dezvoltatorilor Asmita cu privire la vânzările proiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO