Companii

Proiectele de infrastructura din Sibiu ridica afacerile Geiger

11.11.2005, 18:18 84

Geiger Group Romania, societate cu capital german ce activeaza in domeniul constructiilor civile si industriale, a inregistrat in primele opt luni ale acestui an o cifra de afaceri de 8,4 milioane de euro, cu 20% mai mare decat cea realizata in aceeasi perioada a anului 2004.

"Cresterea se bazeaza pe concentrarea companiei pe noi proiecte de infrastructura din Sibiu, o productie extinsa de materii prime in toate regiunile in care activam si, totodata, abordarea regiunii Bistrita ca o regiune suplimentara de piata fata de Mures si Sibiu", a declarat pentru ZF Transilvania Georg Geiger, directorul general al companiei. El a adaugat ca pentru tot anul estimeaza o cifra de afaceri de 14 mil. euro si ca anul viitor asteapta o crestere pana la 16 milioane de euro.

In acest moment, compania deruleaza mai multe proiecte a caror valoare totala se ridica la 22,9 milioane de euro. Astfel, Geiger reabiliteaza 32 km din DN 17 Bistrita -Tureac (un proiect in valoare de 16 milioane de euro realizat impreuna cu un partener german si cofinantat de BEI), amenajeaza Piata Mare si Piata Huet din Sibiu (proiect realizat impreuna cu un partener local cu o valoare de 2,5 milioane de euro) si realizeaza sediul administrativ, atelierele SIRCOSS si infrastructura pentru Romgaz Medias (4,4 milioane de euro).

Oficialul companiei a mai spus ca pentru anul viitor au fost programate investitii de peste 3 milioane de euro pentru continuarea proiectelor pe care le deruleaza in prezent.

"In ultimele 18 luni, compania Geiger a investit circa 2 milioane de euro in special in echipamente si utilaje de constructii, dar si intr-o statie de productie a betoanelor la Targu-Mures, astfel totalul investitiilor in Romania se ridica la peste 6 milioane de euro. In anul 2006 urmeaza instalarea unei statii profesionale de sortare, spalare, concasare pentru o balastiera din judetul Mures, investitie ce se ridica la peste 1,8 milioane de euro, iar la Sibiu vom instala o statie de productie a betoanelor. De asemenea, vom investi in mijloace de transport si utilaje de constructii intr-un ritm sustinut", a mai spus directorul general al companiei.

Geiger a intrat pe piata din Romania in 1994, prin asocierea cu societatea Hamerock Miercurea-Ciuc, specializata in exploatarea de cariere si furnizor de cribluri. In timp, germanii au renuntat la actiunile detinute la Hamerock si au pus bazele altor societatii, precum Geiger Transilvania, Wilhelm Geiger Romania sau Geiger Hermanstadt, reunite sub umbrela Geiger Group Romania.

Printre cele mai importante proiecte in care compania Geiger s-a implicat pana acum s-au numarat reabilitarea a 48 km din DN 13 Sighisoara-Targu Mures (32 de milioane de euro), constructia parcului industrial Vidrasau - Targu Mures (5,1 milioane de euro), modernizarea infrastructurii rutiere din Targu Mures (6 milioane de euro) si diverse proiecte de reabilitare a centrului istoric Sibiu (peste 4 milioane de euro).

Grupul german Geiger a fost infiintat in 1923 de catre Wilhelm Geiger, societatea fiind astazi administrata si detinuta de cea de-a treia generatie de urmasi din familia Geiger. Cifra de afaceri la nivel de grup se ridica la circa 140 milioane de euro anual. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO