Companii

Program american pentru performanţa managerială Baldrige construit în anii ‘80 în SUA pentru a concura cu japonezii, lansat în România. Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România: „Una dintre căile prin care România îşi poate atinge potenţialul este prin programul Baldrige“.

Romanian Performance Excellence Program

Romanian Performance Excellence Program

Autor: Ramona Cornea

11.03.2024, 09:40 206

Universitatea Româno-Ame­ricană din Bucureşti a găzduit prima masă rotundă din cadrul „Romanian Performance Excellence Program“, un program educaţional recunoscut de biroul Baldrige din SUA ca entitate oficială a Baldrige în România.

Steven Hoisington, expert şi judecător Baldrige în Statele Unite, a vorbit despre istoria organizaţiei Baldrige, despre originile ei de la începutul anilor 1980, în SUA.

„Atunci, Statele Unite aveau dificultăţi în a concura cu Japonia, în special în domeniul electronicelor şi al automobilelor. Preşedintele Ronald Reagan a creat atunci un comitet în care a reunit pe cei mai buni oameni de afaceri din lume ca să stabilească criterii pentru evaluarea şi îmbunătăţirea activităţii companiilor şi pentru a împărtăşi cele mai bune practici“, a spus Steven Hoisington.

Iniţiativa preşedintelui Reagan a dus în 1988 la crearea “Malcolm Baldrige National Quality Award“ şi, mai târziu, la “Baldrige Performance Excellence Program“, programul educaţional care stă la baza “Romanian Performance Excellence Program

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO