Program american pentru performanţa managerială Baldrige construit în anii ‘80 în SUA pentru a concura cu japonezii, lansat în România. Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA în România: „Una dintre căile prin care România îşi poate atinge potenţialul este prin programul Baldrige“.

Autor: Ramona Cornea 11.03.2024

Universitatea Româno-Ame­ricană din Bucureşti a găzduit prima masă rotundă din cadrul „Romanian Performance Excellence Program“, un program educaţional recunoscut de biroul Baldrige din SUA ca entitate oficială a Baldrige în România.

Steven Hoisington, expert şi judecător Baldrige în Statele Unite, a vorbit despre istoria organizaţiei Baldrige, despre originile ei de la începutul anilor 1980, în SUA.

„Atunci, Statele Unite aveau dificultăţi în a concura cu Japonia, în special în domeniul electronicelor şi al automobilelor. Preşedintele Ronald Reagan a creat atunci un comitet în care a reunit pe cei mai buni oameni de afaceri din lume ca să stabilească criterii pentru evaluarea şi îmbunătăţirea activităţii companiilor şi pentru a împărtăşi cele mai bune practici“, a spus Steven Hoisington.

Iniţiativa preşedintelui Reagan a dus în 1988 la crearea “Malcolm Baldrige National Quality Award“ şi, mai târziu, la “Baldrige Performance Excellence Program“, programul educaţional care stă la baza “Romanian Performance Excellence Program