Companii

Profitul producătorului Kent a crescut puternic la semestru, în contextul reducerii comerţului ilicit

Autor: Marius Oncu

28.07.2011, 00:03 114

Profitul grupului British American Tobacco (BAT) în România acrescut puternic în prima jumătate a anului, susţinut de majorareapreţurilor, volumele mai mari şi un mix îmbunătăţit de produse pesegmentul premium şi în contextul reducerii nivelului de comerţilicit cu ţigarete.

"În România, volumele la nivelul industriei au crescut ca urmarea unei reduceri semnificative a nivelului comerţului ilicit,determinată de măsurile adoptate de autorităţi. Profitul a avansatputernic ca urmare a majorării preţurilor, volumelor mai mari şi aunui mix îmbunătăţit de produse pe segmentul premium", se arată înraportul financiar al grupului, al doilea producător de ţigarete lanivel mondial, după Philip Morris International.

În Europa de Vest, piaţă care include şi România, profitul acrescut cu opt milioane de lire sterline, la 572 milioane de lire,în principal ca urmare a rezultatelor solide din Germania, Elveţiaşi România.

Evoluţia bună din aceste state a fost parţial anulată derezultatele mai slabe din Danemarca, Italia şi Spania. Volumulvânzărilor în regiune a scăzut cu 2%, la 65 miliarde de ţigarete.Principalele patru mărci globale ale BAT, respectiv Dunhill, Kent,Lucky Strike şi Pall Mall, au înregistrat o majorare de 11% avolumelor, se arată în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO