Companii

Profitul producătorului de mobilă Simex din Şimleu Silvaniei a crescut cu 79% în 2022, ajungând la aproximativ 1,7 mil. lei

Profitul producătorului de mobilă Simex din Şimleu...

Autor: Laurentiu Cotu

18.09.2023, 16:20 167

Producătorul de mobilă Simex, cu sediul în Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 43,1 mil. lei (8,7 mil. euro), în creştere cu 2% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de aproximativ 42,3 mil. lei (8,6 mil. euro), conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Simex a obţinut anul trecut un profit net de aproape 1,7 mil. lei (343.000 de euro), mai mare cu 79% faţă de anul precedent, când producătorul de mobilă din judeţul Sălaj a realizat un câştig net de 945.051 de lei (192.000 de euro), potrivit datelor publice. Compania a ajuns în 2022 la un număr mediu de 236 de angajaţi. Simex este spe­cia­lizată în producţia de mo­bilier clasic pentru su­fragerii, dormi­toa­re, ho­luri şi bucătării. 

Partenerii companiei la export sunt din ţări pre­cum Rusia, Ucraina, Ka­zah­stan, Belarus, Uz­be­kis­tan, Turk­me­nis­tan, Geor­gia, Azerbai­djan, Ar­menia, dar şi în An­glia, Ger­ma­nia, Olanda, Bel­gia, Dane­mar­ca, Aus­tria, Franţa, Bul­ga­ria, Ungaria, Cehia, Slo­va­cia şi Arabia Saudită. Mobila Simex împodobeşte unele interioare de la Kremlin, Sankt Petersburg, Palatul Prezidenţial din Turkmenistan, Palatul Parlamentului din România, Castelul Peleş, dar şi diferite castele şi instituţii celebre din Europa, conform site-ului companiei. Exportul are o pondere de peste 80% din totalul cifrei de afaceri a companiei, potrivit unor informaţii anterioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO