Companii

Produce tricouri cu 1,5 euro care ajung în magazinele din Italia

Produce tricouri cu 1,5 euro care ajung în magazinele...

Autor: Corina Mirea

27.07.2013, 15:34 2681
Viorica Moldovan, 25 de ani, din Cluj-Napoca, a profitat de experienţa părinţilor în domeniul confecţiilor şi în urmă cu doi ani a împrumutat 7.000 de euro de la stat pentru a-şi deschide o mică fabrică de textile.
 
În prezent, Antcor Invest SRL-D produce în regim lohn îmbrăcăminte pentru un lanţ de magazine din Italia, luna aceasta exportând peste 2.500 de geci, pantaloni, fuste şi bluze la costuri cuprinse între 1,5 şi 18 euro/bucată.
 
„Când eram mai mică părinţii mei au avut o fabrică de confecţii, însă din cauza unor probleme pe care le-au întâmpinat cu două companii au fost nevoiţi să o închidă. Deci aveam cunoştinţe despre domeniu şi m-am gândit că programul derulat de guvern este o şansă bună pentru cei tineri. Banii primiţi la început m-au ajutat, dar pe termen lung nu ştiu dacă programul este benefic, pentru că taxele şi impozitele sunt tot mari“, spune Viorica Moldovan, absolventă a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Ea precizează că a avut probleme  şi cu înfiinţarea SRL-D-ului, obţinând aprobarea proiectului şi banii necesari începerii activităţii la opt luni după ce a depus dosarul (martie 2011).
 
 
Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO