Companii

Producatorul Santal si-a dublat profitul operational

Producatorul Santal si-a dublat profitul operational
21.08.2007, 17:47 15

Parmalat Romania, producatorul sucurilor Santal, a inregistrat un profit operational (EBITDA - castigul inainte de plata dobanzilor, impozitelor, includerea deprecierii si a amortizarii) de circa 2,2 mil. euro in primul semestru, valoare aproape dubla fata de aceeasi perioada din 2006, potrivit datelor companiei.
In acelasi interval, producatorul Parmalat a realizat o crestere de 50% a vanzarilor pe piata romaneasca, pana la peste 8 mil. euro (in primele sase luni ale anului). Cei mai importanti factori pentru evolutia companiei in S1 au fost temperaturile mari si ultima linie de bauturi lansata, Santal Top.
Parmalat Romania si-a planificat vanzari de 17 mil. litri in acest an si un ritm de crestere de doua ori mai mare fata de perioada precedenta. Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 12,1 mil. euro pe piata locala anul trecut, in crestere cu circa 14% fata de 2005, si un EBITDA de aproximativ 1,65 mil. euro.
In sezonul estival, companiile de pe piata bauturilor racoritoare isi diversifica activitatile de marketing pe litoral, unde consumul depaseste cu mult media la nivel national.
"In fiecare an, o echipa completa de marketing si vanzari a companiei isi desfasoara activitatea in judetul Constanta si statiunile turistice de pe litoral. Echipa formata atat din reprezentanti directi ai companiei, cat si din reprezentantii fortei de vanzari a clientilor si echipa de promovare a agentiei de BTL numara in total pana la 40 de persoane dedicate proiectelor estivale ale companiei noastre", a spus Giampaolo Manzonetto, administratorul Parmalat Romania. Potrivit acestuia, in acest an bugetul de marketing al companiei alocat pentru promovarea pe litoral este cu 10% mai mare fata de cel de anul trecut.
La randul lor, estimarile pietei de soft drinks privind ritmul de crestere a vanzarilor din aceasta vara sunt mai optimiste fata de cele din 2006, pe fondul caniculei.
Grupul italian Parmalat S.p.A. detine in prezent doua companii pe piata locala, Parmalat Romania SA si un distribuitor mai mic, La Santamara SRL (Baia Mare). La randul sau, societatea Parmalat Romania detine o fabrica pentru productia sucurilor Santal in Tunari, langa Bucuresti, in care a investit pana in prezent peste 15 mil. euro.
Businessul de baza al grupului italian in Romania, productia si vanzarea sucurilor de fructe Santal, a inregistrat o crestere de aproape 19% anul trecut fata de 2005.
Rata de crestere a volumului de vanzari Parmalat Romania (aproximativ 20%), in aceeasi perioada, s-a datorat si importurilor de lapte UHT din Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO