Companii

Producătorul Napolact lucrează cu peste 1.000 de fermieri pentru a produce lactate în cele două fabrici. „Colectăm peste 300.000 de litri zilnic“

Producătorul Napolact lucrează cu peste 1.000 de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.06.2023, 20:20 182

ZF a întrebat liderii pieţei din lactate despre cum arată traseul laptelui de la fermă la fabrică şi cu câţi fermeri lucrează.

FrieslandCampina România, care produce brandul Napolact în două unităţi în Târgu-Mureş şi Baciu (jud. Cluj), lucrează cu mai multe tipuri de producători pentru a colecta laptele necesar pentru a realiza brânzeturi, lapte, iaurt sau alte tipuri de produse lactate.

„În primul rând colaborăm cu fermele, acestea de regulă fiind de dimensiuni medii, de familie, cu 50-80 de vaci, urmate de ferme mai mari care deţin între 100 şi peste 800 de capete. În ultimii ani, cu sprijinul nostru, atât în zonele de munte, cât şi în cele de câmpie, au luat naştere mai multe cooperative sau asociaţii/grupuri de producători care s-au organizat pentru a colecta laptele în centre autorizate“, au spus reprezentanţii producătorului într-un răspuns la o serie de întrebări puse de ZF legate de traseul laptelui de la fermă la procesator.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO