Companii

Producătorul de uşi de garaj MCA estimează că afacerile vor stagna

Autor: Ioan Dornescu

16.11.2010, 23:40 29

Grupul de firme MCA, specializat înprincipal în producţia şi comercializarea uşilor de garaj,estimează că afacerile consolidate se vor menţine în acest an lanivelul de 6,5 milioane de euro consemnat în 2009.

Principalele linii de business ale grupului sunt uşile de garajsecţionale, rulourile termice pentru ferestre şi sistemele deautomatizare a porţilor. Produsele cu ponderea cea mai mare învânzările grupului sunt uşile de garaj (49%) şi rulouri pentruferestre (32%).

Pe segmentul uşilor de garaj, grupul estimează un avans alunităţilor vândute cu 20% în acest an, în condiţiile în care piaţase va diminua de la 20.000 de unităţi în 2009 la 15.000 de unităţi.În primele zece luni, vânzările de uşi de garaj au urcat cu 15%,iar cele de rulouri pentru ferestre au stagnat din punct de vederevaloric.
Grupul estimează investiţii de circa un milion de euro anul viitor,direcţionate pentru deschiderea de puncte de vânzare şi creştereacapacităţii de producţie cu 15%. Reprezentanţii companiei estimeazăcă piaţa uşilor de garaj va totaliza 12 milioane euro în acest an,cota grupului urmând să fie de 25%. Potrivit sursei citate, piaţaeste foarte fragmentată, din cauza prezenţei multorimportatori.

Uşile de garaj sunt distribuite prin instalatori specializaţi(70%), companii de construcţii şi antreprenori (25%) şi magazinespecializate cu suprafeţe mari (5%). Din grup fac parte companiaMilca, înregistrată în Giurgiu şi controlată în mod egal de treipersoane fizice (Ciprian Oprea, Raluca Oprea şi Valentin Cuca),precum şi alte firme deţinute de respectivii investitori, cuactivităţi conexe de servicii sau distribuţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO