Companii

Producatorul de piese auto Mahle isi dubleaza afacerile

16.10.2008, 14:14 749

Mahle Romania, filiala locala a producatorului german de componente auto Mahle, urmareste o crestere de 110% a cifrei de afaceri pentru anul urmator, la 18 milioane de euro, bazata pe comenzile din partea unor noi clienti, precum si pe instalarea unei noi linii de productie.

"Proiectele noi, pentru 2009, se leaga de clienti precum Renault, PSA, Fiat sau Volkswagen. Volumul cel mai mare de productie va fi aferent acestor clienti. Vom avea si noi procese de productie. 20% dintre procesele noi vor fi transferate din Brazilia si Austria, dar restul sunt proiecte construite de la zero", a declarat Catalin Tischer, directorul general al Mahle Componente de Motor. Cifra de afaceri estimata de companie pentru 2008 este de 8,5 milioane de euro, in crestere cu 136% comparativ cu rezultatul de 3,6 milioane de euro inregistrat in 2007.
Compania a investit in acest an 2 mil. euro in constructia de noi hale si achizitia de noi utilaje, iar pentru urmatorii doi ani bugetul previzonat ajunge la 5 milioane de euro. Prin programul de investitii ce va demara anul viitor Mahle va demara productia de filtre de aer complete, module de filtre de ulei si va realiza si injectia de mase plastice complexe. In prezent compania produce separatoare de ulei, pentru procesele post-combustie dintr-un motor, si canistre de carbon.
"Aproximativ 90% din productie se exporta. Avem in portofoliul de clienti si Rolls Royce, dar cele mai mari comenzi vin din partea Fiat, VW, Mercedes sau BMW. Producem si pentru fabrica Suzuki din Ungaria", a spus Tischer.
Mahle este prezenta in Romania prin divizia automotive, care produce canistre si filtre de ulei, si divizia industrial filtration, care furnizeaza sisteme de filtrare hidraulice, automatice si de aer pentru industrie, domeniul farmaceutic sau pentru producatorii de ciment. "In Romania lucram cu Mittal Steel si Cargill (producator de ulei - n.red.)", a completat Tischer.
Producatorul detine doua fabrici pe platforma industriala Calea Aradului din Timisoara.
"Fabrica de filtre industriale are o suprafata de 6.000 mp, iar cea pentru componente auto 3.000 de metri patrati. Pe cea din urma vrem sa o marim in anii urmatori cu inca 4.000 de metri patrati", a spus Tischer. Compania s-a instalat in Romania in 2005, investitia initiala, care cuprinde si costul achizitiei a unui teren de 10 hectare, fiind de aproximativ
5 milioane de euro.
Mahle are in prezent un colectiv de 200 de angajati, iar potrivit planului de dezvoltare va urca in 2009 la 270 de oameni, iar in 2010 la 320.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO