Companii

Producatorul de conserve Contec Tecuci, 15 mil. euro

06.06.2008, 20:23 328

Marathon, una dintre cele mai mari companii cu activitati in distributia de produse alimentare, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de aproximativ 60 de milioane de euro, in crestere cu minimum 20% fata de anul precedent.
In acelasi timp, producatorul de conserve Contec Foods Tecuci, unul dintre principalii jucatori din piata, isi va majora anul acesta afacerile cu 50%, la circa 15 milioane de euro.
Atat Contec Foods, cat si Marathon Distribution Group sunt companii detinute de oamenii de afaceri Aifun Suliman, roman de nationalitate turca, si Levent Atin, de origine turca.
"Numai in primul trimestru din acest an Contec Foods a inregistrat o crestere de 45% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Tinta de crestere pentru anul acesta este de 50%", a declarat Alin Firastraeru, director national de vanzari al Marathon Distribution.
Marathon Distribution a finalizat anul 2007 cu o cifra de afaceri de
185 mil. lei (55,4 mil. euro), in crestere cu 25% fata de rezultatele obtinute in anul precedent, in timp ce Contec Foods a inregistrat anul trecut un avans de 20% fata de afacerile de 29,6 mil. lei (8,4 mil. euro) obtinute in 2006.
Bugetul de investitii al celor doua companii este de sase milioane de euro in acest an, nivel similar cu cel din 2007. O mare parte a acestei sume va fi alocata achizitiei de utilaje si modernizarii fabricii Contec, restul de bani fiind destinati dezvoltarii Marathon.
"In aproximativ o luna vom finaliza constructia unui depozit propriu in Craiova, iar pana la sfarstiul acestui an dorim sa incheiem constructia unui depozit propriu in comuna Afumati, in care vom investi aproximativ 3 milioane de euro", a spus Firastraeru.
Marathon Distribution detine 11 depozite in intreaga tara dintre care doar unul singur este construit pe teren propriu, restul fiind localizate in spatii inchiriate.
"Vrem sa mai deschidem anul acesta un depozit in regiunea Moldovei pe un spatiu inchiriat, dar intentionam si sa incepem in viitorul apropiat constructia unor alte depozite proprii pe terenuri pe care le-am achizitionat in Timisoara, Deva si Ploiesti", a adaugat reprezentantul companiei.
Marathon Distribution, cu un total de 11.000 de clienti, acopera prin distributie directa doar partea de vest a tarii, in est apeland la subdistribuitori. "Pe termen mediu vizam obtinerea unei distributii nationale directe", estimeaza Firastraeru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO