Companii

Producătorul de aparate de aer condiţionat Daikin merge spre afaceri de 25 milioane de euro

Alexandru Rusu, residential sales manager în cadrul Daikin România: „Peste  60% din vânzări vin din distribuţia în mediul online, deşi, la nivel internaţional, ponderea mediului offline (adică magazine fizice – n. red.) este mai mare. Spre deosebire de locuitorii din alte ţări însă, românii sunt mai ponderaţi în ceea ce priveşte preţul pe care sunt dispuşi să-l plătească pentru un aparat de aer condiţionat”.

Alexandru Rusu, residential sales manager în cadrul Daikin România: „Peste 60% din vânzări vin din distribuţia în mediul online, deşi, la nivel internaţional, ponderea mediului offline (adică magazine fizice – n. red.) este mai mare. Spre deosebire de locuitorii din alte ţări însă, românii sunt mai ponderaţi în ceea ce priveşte preţul pe care sunt dispuşi să-l plătească pentru un aparat de aer condiţionat”.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.01.2018, 00:06 1093

♦ „Evoluţia pieţei imobiliare influenţează dramatic businessul cu echipamente de aer condiţionat.”

Daikin România, subsidiara locală a producătorului japonez de aparate de aer condiţionat Daikin, estimează afaceri de peste 25 de milioane de euro pentru 2017, în uşoară creştere faţă de anul anterior, şi ţinteşte să pătrundă în noile ansambluri rezidenţiale aflate în construcţie în Bucureşti, în principal pe segmentul de lux.
 
Compania nu a raportat rezultatele finale pentru ultimul an de activitate, deoarece anul fiscal încă nu s-a încheiat. În 2015, compania Daikin Airconditioning Central Europe - România a avut o cifră de afaceri de 81,6 milioane de lei (peste 17 mil. euro), arată datele de la Ministerul de Finanţe, iar în anul financiar 2016-2017, Daikin a avut o cifră de afaceri de 24 de milioane de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO