Companii

Privaţii câştigă teren în sănătate: fiecare român din zece are abonament la o clinică medicală

Privaţii câştigă teren în sănătate: fiecare român din zece are abonament la o clinică medicală

Autor: Ioana David

27.09.2011, 16:41 437

Aproximativ 12% dintre românii cu vârsta de peste 18 ani au abonament la o clinică de sănătate, cele mai multe dintre abonamente fiind plătite de compania la care lucrează, relevă un studiu al companiei de cercetare Mercury Research.

"Trei sferturi dintre români îşi fac analize sau investigaţii medicale o singură dată pe an sau mai rar, în timp ce doar 1% apelează lunar la astfel de controale", se arată în studiu.

Studiul mai arată că peste un sfert dintre bucureştenii peste 18 ani au abonament la o clinică particulară, procent mai ridicat faţă de meedia la nivel naţional.

La nivel national, mai mult de două treimi (69%) au declarat că abonamentul pe care îl deţin este plătit de firma la care lucrează. Dintre cei care nu aveau abonament în momentul realizarii studiului, 28% au declarat că intenţionează în viitor să apeleze la un astfel de serviciu, în timp ce 46% nu aveau această intenţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO