Companii

Primăria Oradea investeşte 1,5 mil. euro în amenajarea a 930 de noi locuri de parcare

Primăria Oradea investeşte 1,5 mil. euro în amenajarea a 930 de noi locuri de parcare

Autor: Laurentiu Cotu

18.10.2011, 15:04 151

Primăria municipiului Oradea derulează un proiect de circa 6,4 mil. lei (1,5 mil. euro) pentru amenajarea a 930 de locuri de parcare. Până în prezent au fost amenajate 154 de locuri de parcare în zona străzii Aluminei, din muncipiul Oradea, urmând ca luna viitoare să mai fie finalizate încă 416, în zona H. Ibsen-Aleea Călinului-Pârâul Peţa.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii orădene, în această zonă se vor realiza şi lucrări de extindere a canalizării pluviale, montarea de guri de scurgere şi racordarea acestora, amenajarea de trotuare noi, dar şi refacerea trotuarelor existente. Proiectul mai prevede finalizarea în primul trimestru al anului viitor a încă 360 de locuri de parcare în zona Nufărului-Bumbacului-C.Noica-Ialomiţei-Piaţa Nucetului.

Lucrările de amenajare sunt realizate de compania Selina din Oradea şi susţinute din bugetul local al primăriei Oradea. Compania Selina are ca obiect principal de activitate lucrările de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale şi un asociat unic, Beneamin Rus. Anul trecut, Selina a înregistrat o cifră de afaceri de 133 mil. lei (circa 31,7 mil. euro) şi un profit net de 11 mil. lei (2,6 mil. euro), potrivit sitelui Ministerului Finanţelor Publice. Compania avea anul trecut un număr mediu de de 495 de angajaţi.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO