Companii

Preţul de export al grâului românesc pierde 3% în două săptămâni

Preţul de export al grâului românesc pierde 3% în...

Autor: Gabriel Razi

25.07.2014, 00:04 53

Preţul de export al grâului românesc pe piaţa din Egipt a pierdut 3% (5,3 dolari/tonă) în ultimele două săptămâni şi a ajuns la 255,88 dolari/tonă la licitaţia organizată în urmă cu două zile de achizitorul de stat de la Cairo. Scăderea preţului înseamnă încasări mai mici cu 300.000 de euro pentru fiecare vapor plin cu 60.000 de tone de grâu cu destinaţia Egipt.

Cotaţia coboară pentru prima dată în acest sezon sub pragul de 260 dolari/tonă şi este cu cel mult 1,3 dolari/tonă sub comenzile adjudecate de grâul rusesc şi ucrainean.

Autorităţile egiptene au revenit în urmă cu două zile în piaţa internaţională a grâului şi au comandat 235.000 de tone, cea mai mare parte din Ucraina şi Rusia.

Grâul românesc a pierdut din turaţie, astfel că mărfii locale i-a fost adjudecat un singur vas de 60.000 de tone, adică un sfert din total. Spre comparaţie, la licitaţia precedentă, în care egip­te­nii au comandat o cantitate similară, întreg lotul a fost câştigat de grâul românesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO