Companii

Presa britanică: Castelul Bran, una dintre cele mai scumpe proprietăţi din lume, este de vânzare

 Presa britanică: Castelul Bran, una dintre cele mai...

Autor: Mirabela Tiron

12.05.2014, 12:45 9716

Castelul Bran este de vânzare, anunţă publicaţia The Telegraph, preţul nefiind însă făcut public.

“Dacă cineva vine cu o ofertă rezonabilă, ne vom uita la cine sunt, ce propunere fac şi le vom lua în considerare oferta”, a spus Mark Meyer, reprezentantul firmei de avocatură Herzfeled&Rubin din New York, citat de Telegraph, compania din New York care a reprezentat actualii proprietari  în demersul de recuperare a castelului. Avocatul familiei Habsburg, Corina Trandafir, a declarat că proprietatea nu este de vânzare, citat de Mediafax.

În 2006 proprietarii castelului au devenit arhiducele Dominic de Habsburg şi  surorile lui, moştenitorii prinţesei Ileana, de la care castelul a fost trecut în proprietatea statului în 1948. Oficial însă castelul Bran a trecut în proprietatea lui Dominic de Habsburg, dupa ce reprezentanţii Muzeului Bran şi ai Casei de Habsburg au semnat procesul-verbal de predare-primire a obiectivului turistic.

În 2010, Castelul Bran apărea în top zece al celor mai scumpe proprietăţi din lume, cu un preţ de 135 milioane de dolari, potrivit site-ului bornich.org, iar în 2008 Forbes îl lista pe locul 2 în topul celor  mai scumpe proprietăţi din lume, cu o valoare de 140 de milioane de dolari.

Castelul, situat în pasul Bran-Rucăr, care a intra în circuitul si folclorul turistic drept castelul lui Dracula,  are circa 550.000 de vizitatori plătitori de bilete anual.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO