Presa britanică: Castelul Bran, una dintre cele mai scumpe proprietăţi din lume, este de vânzare

Autor: Mirabela Tiron 12.05.2014

Castelul Bran este de vânzare, anunţă publicaţia The Telegraph, preţul nefiind însă făcut public.

“Dacă cineva vine cu o ofertă rezonabilă, ne vom uita la cine sunt, ce propunere fac şi le vom lua în considerare oferta”, a spus Mark Meyer, reprezentantul firmei de avocatură Herzfeled&Rubin din New York, citat de Telegraph, compania din New York care a reprezentat actualii proprietari  în demersul de recuperare a castelului. Avocatul familiei Habsburg, Corina Trandafir, a declarat că proprietatea nu este de vânzare, citat de Mediafax.

În 2006 proprietarii castelului au devenit arhiducele Dominic de Habsburg şi  surorile lui, moştenitorii prinţesei Ileana, de la care castelul a fost trecut în proprietatea statului în 1948. Oficial însă castelul Bran a trecut în proprietatea lui Dominic de Habsburg, dupa ce reprezentanţii Muzeului Bran şi ai Casei de Habsburg au semnat procesul-verbal de predare-primire a obiectivului turistic.

În 2010, Castelul Bran apărea în top zece al celor mai scumpe proprietăţi din lume, cu un preţ de 135 milioane de dolari, potrivit site-ului bornich.org, iar în 2008 Forbes îl lista pe locul 2 în topul celor  mai scumpe proprietăţi din lume, cu o valoare de 140 de milioane de dolari.

Castelul, situat în pasul Bran-Rucăr, care a intra în circuitul si folclorul turistic drept castelul lui Dracula,  are circa 550.000 de vizitatori plătitori de bilete anual.